fredag 8 maj 2009

Fyra dagars lyx och en tagresa senare.

Hej!
Tankte bara meddela att jag inte kommer att atervanda. Jag har numera bosatt mig hos familjen Thomas i Trivandrum...

...Sa skulle det kunna lata, men jag lovar att jag kommer hem snart igen, for vi har haft fyra fantastiska dagar i Trivandrum. De kan sammanfattas pa foljande satt: Mat, intressanta diskussioner om Indien och vastvarlden, annumnera mat, recepies exchange program, lite mera indisk mat, insikter i vikten av att klara college entrance test hos en 18 arig indisk kvinna, somn, tidiga morgnar med hett te, utflykter i ACbilen, flykt fran det indiska kaoset, svensk uppskattad matlagning, promenader runt kvarteret innehallande en rod busshallsplats, med ett podium med hammare och skara, uppkallad efter em viktig UDFledare (kommunistiskt ledande parti), oronbedovande shantande fran en hogtalare kopplat till templet 1 km bort, kommentarer om mitt matlagande och Annes matatande fran mannen i huset och mycket mycket mera. Det kandes vemodigt att lamna och jag hade kunnat stanna ett bra tag till. Men resan har sin gang och vi har en plan. Sa med magarna fulla med fantastisk mat, ett antal recept i vaskan och ett matpaket i pasen lamnade vi i formiddags Trivandrum for Varkala.

Har haller lagsasongen pa att borja for fullt och hogsasongen ar ett minne blatt for alla desperata forsaljare som snart skall stanga sina butiker. Efter att vi inackorderat oss pa ett stalle som visade sig vara fullt med svenska studenter som avslutar en kursperiod i Indien med lite semester, prutade Anne ner ett par sandaler fran 950 rs till 350 rs utan att ens pruta. Hon var bara lite obeslutsam, som vi tva ar av naturen, och den unga kvinnan i butiken prutade sjalv ner skorna medan Anne stod och skrattade lite och sag mycket fundersam ut. Indien Indien.

Har ska vi spendera ett par dar med lite sol, bad och MASSAGE i ayruvedisk anda innan vi tar en backwater trip i kanalerna mellan Kollam och Allepey och tar oss vidare till Cochin for ett par dagar sydindisk hamnstad. Efter det bar det av norrut. Delhi blir vart forsta stopp i norra delarna.

Tills vi hors igen. Vi njuter (ibland) av 35 gradiga hettan och det indiska kaoset och hoppas att ni insuper varen at oss.

Sara (vid pennan) och Anne, Varkala, Indien.

1 kommentar:

  1. Vi insuper vår så gott det går. Det verkar ha varit sköna dagar hos familjen Thomas. Ha det gott med den ayurvediska massagen och på färjeturen. Puss mammlan.

    SvaraRadera