fredag 15 maj 2009

78 bhajans och en meditationskurs senar...

Ok. Nu ar vi fardiga med det spirituella. Det som hande var foljande. Vi tankte att vi skulle aka till Ammas Ashram for att se vad det var och en natt blev tva natter som blev fyra natter.
Ammas ashram kretsar kring gurun Amma som ocksa ar kand som 'the hugging mother'. Kring hennes barndomshem har det vuxit upp en hel by med ca 3000 invanare varav ca 1000 ar vasterlandningar och dessutom kommer det standigt manniskor pa besok. De som bor i ashramet ar delaktiga i dvs valgorenhetsprojekt och aktiva i att uppratthalla den dagliga verksamheten samtidigt som de ovar sin spiritualitet genom yoga och meditation.
Da vi kom dit visade det sig att det skulle borja en tredagars meditationskurs dagen efter var ankomst. Efter lite velande fram och tillbaka kom vi slutligen fram till att det var ett ypperligt tillfalle att se vad det faktiskt var for ett stalle samt att testa lite meditation. Vi har hunnit traffa nagra av de mest harmoniska manniskor vi mott och nagra galningar.
En dag delade Amma ut mat till alla i templet, ingen fick borja ata forran alla fatt och Amma borjat men vi rakade gora lite fel och ga ut ur templet och nar vi atit upp och atervande, efter ungifar en halvtimme, satt de andra kvar och vantade pa att fa ata. Oups...
Vi har ocksa fatt se henne sjunga och vare sig man tror pa henne eller inte sa ar hon en fantastiskt karismatisk manniska vars tro bygger pa karlek och som har lyckats bygga upp ett enormt natverk av olika valgorenhetsprojekt over hela varlden. Den stamningen som byggdes upp av att det var hon som ledde sangen gjorde att haret reste sig pa iaf mina armar.
Nu ar vi i den lugna och pittoreska staden Kochi och tar det lugnt. Imorgon vantar en backwater tur i det grona Kerala.
Over and out
Anne och Sara, Kochi, Kerala, Indien

4 kommentarer:

  1. Hurra för er!

    Sjukt cool att hänga med Amma och kanske ännu coolare attfuska lite med maten, jag menar de var väl fler än sju eller vad det är.

    dinosaur jr killen är visst ett stort fan av er nya bekantskap, vilket han visar med bl a ammaring.

    SvaraRadera
  2. haha vi har ocksa varsin nu... ni kommer mota nagra helt nya manniskor nar vi kommer hem. djupt harmoniska och lugna

    SvaraRadera
  3. Kan ni inte lägga upp ett foto på dessa nya människor? Skulle vara intressant att se om harmonin och lugnet syns! P&K

    SvaraRadera
  4. Det låter väldigt spännande! Jag håller med Ingrid - jag vill gärna se bilder!

    SvaraRadera