måndag 6 april 2009

Resans strapats nummer 3.

Tagresan gick bra.
Ett aventyr som alltid. Men lyx och en kvinnlig ingenjor fran Pune som glomde hoppa av sitt tag nar vi visade henne bilder fran Sverige, ett gammalt par som sag nyforalskade ut och tog oss till sina hjartan nar vi ville bjuda dom pa te.

Tagresan gick bra, men an var vi inte framme vid var destination Hampi.
En tagresa och tva bussresor senare hade vi sett andra delar av Indien an den Mumbai hade att erbjuda. Forsta tagresan Guntakal-Bellamy bjod pa uppstandelse fran lokalbefolkning av sallan skadat slag och vi blev nastan av med saval Lonely Planet som tagguide, men pa kopet blev vi bjudna pa bade det ena och det andra. Synd ar att vi hundraprocentigt inte vagar lite pa vara magar (trots att Anne aterhamtat sig och Sara annu inte blivit sjuk (ta i tra!)) varfor vi snallt var tvugna att avboja erbjudanden om diverse indiska frukostlackerheter. Bussresorna Bellamy-Hospet, Hospet-Hampi var skumpiga och smutsiga som sig bor. Sara njot, Anne var smatt radd att vi skulle komma vilse men slogs av charmen i att aka lokalbuss.

Hampi. Hett. Heligt. Haftigt.
For er som hort Sara tala om Hampi innan sa har hon ungefar samma kommentarer som innan. Nastan religiost intryck av alla stenformationer och de hundratals tempel som finns att skada. Vi har i allafall sett ett femtiotal, i sallskap av ett tysk-schweis-osterikiskt par, och blivit erbjudna att se ytterligare hundratals av rickshawforare som gor allt for att tjana pa de relativt fa turister som ar kvar. Hett ar det, som bara den. Men med en siesta under ett gigantiskt mangotrad ar det finfint. Hampi ar haftigt.

Nu till morgondagen.
Hampi-Chennai pa natttag lte mer hardcore den har gangen. Sleeperclass utan AC, utan fonster, med en annan del av Indien in genom fonstret. Vi anlander, om allt gar som det ska, till Chennai pa onsdag morgon for att flyga till Andamanerna pa torsdag.

Vi tanker pa er alla och onskar att ni njuter av varen sa mycket ni kan at oss ocksa.
Puss Puss

Anne och Sara, Hampi, Indien.

7 kommentarer:

  1. jag tycker det låter som om ni har det förfärligt härligt och jag hade gärna träffat de där människorna ni berättar om. och ni hade lugnt fått använda mig som testperson för de där frukostläckerheterna!

    SvaraRadera
  2. testperson nummer två anmäler sig, jag har aldrig varit magsjuk i Indien, 4 resor.....så man har väl plåtmage....åååå vad jag e avis

    SvaraRadera
  3. Nu börjar jag bli nyfiken på var ni är idag!

    SvaraRadera
  4. Man är rätt nyfiken på Andamanerna även om man förstår att det kan vara svårt att komma åt en dator... Kramar X 10000

    SvaraRadera
  5. HUR MÅR NI? Jag hoppas att ni har det fint och spännande och roligt och att ni tar hand om er. Och att ni inte har skrivit för att ni är så upptagna med att uppleva olika saker!

    Kram!

    SvaraRadera
  6. kom igen nu!
    skriv skriv skriv skriv skriv!

    SvaraRadera
  7. åh vad man längtar nu efter att fått höra att ni befinner er på fastlandet igen. jag instämmer i saras uppmaning; skriv!

    love love love love

    SvaraRadera