fredag 3 april 2009

Resans dag tre

Vi aker lokalbuss i Mumbai. Det ar svart for vi har ingen mojlighet att veta vart de gar om vi inte fragar nagon och tidtabeller ar inte att tala om, men det ar ett helt fantastiskt satt att ta sig fram pa. Man har inte manga sekunder pa sig att hoppa in genom den oppna dorren och om det ar mycket folk kanske man inte kommer med alls. Ibland kor bussen namligen innan alla ar ordentligt pa. Idag nar vi akte korde bussen pa en vattenlevereringsbils backspegel. Det blev en liten dispyt men sadant far man leva med.

Annars har dagen inneburit ett besok pa Crawford market med mycket pastridiga forsaljare men goda bananer och mango. Darefter for vi i en taxi till Haji Ali moske. Ute pa en lang stenpir ligger denna moske dar vi blev fotade tillsamans med en indisk mamma och med nagra kvinnor som tydligen kom fran sydafrika. Var hudfarg vacker intresse.

Imorgon bar det ivag med tag mot Hampi. Det ska bli skont att for tillfallet komma ifran denna svettiga galna stad for just nu siktar vi mot de vackra stranderna pa Andamanerna.

Anne och Sara, Mumbai, Indien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar